Feedback
Stäng

P3 Osignat - Topp 10

Rösta, skicka in, lyssna, dela och kommentera dina och andras låtar
Varje vecka spelas de populäraste låtarna i Musikguiden i P3: Osignat
Röstningen är pausad och börjar igen om:
Information

Vad är P3 Osignat - Topp 10?

P3 Osignat - Topp 10 är ett nätforum kopplat till radioprogrammet Musikguiden i P3: Osignat som sänder i Sveriges Radio P3, torsdagar kl 19:03-21:00. Nätforumet är P3:s plattform för att lyfta fram oetablerade musiker och ge dem en chans att bli spelade i radion. På sajten får alla som ännu inte har ett skivkontrakt eller ett musikförlagsavtal dela med sig av sina låtar. På sajten kan man också rösta, kommentera, lyssna och dela med sig av sina och andras låtar. Varje vecka spelas de tio låtarna som fått flest röster upp i en ”Topp10-lista” i radioprogrammet Musikguiden i P3: Osignat.

Hur röstar jag?

Om du vill lägga en röst på en låt måste du först logga in på sidan via antingen Facebook, Windows Live, Google+ eller Twitter. När du väl är inloggad så kan du rösta på de låtarna du gillar genom att klicka på det grå hjärtat till höger om varje låt. Du får rösta på hur många olika låtar du vill men bara en gång per låt och röstningsperiod (torsdagar kl 10:00 till och med tisdagar kl 23:59).

Vem får rösta?

Alla som loggar in på sidan får rösta förutsatt att du har ett konto på antingen Facebook, Windows Live, Google+ eller Twitter. Som inloggad kan du också kommentera och dela med dig av låtarna.

Vem får skicka in en låt?

Det är fritt fram för alla som ännu inte har ett skiv- och/eller ett förlagskontrakt att skicka in en låt. Låten får inte heller vara utgiven kommersiellt via ett skivbolag, förlag eller distributionsbolag.

Hur skickar jag in en låt?

Du skickar in din låt genom att logga in via ditt Facebook-, Windows Live-, Twitter- eller Google+konto. Det första du måste göra är att godkänna användarvillkoren (se nedan) sedan laddar du upp länken till din låt från till exempel SoundCloud eller YouTube samt fyller i informations- och kontaktuppgifter om dig/ditt band och din/er låt.

Får låten finnas på Spotify eller iTunes?

Så längre du själv lagt ut din låt på till exempel Spotify eller iTunes så är det helt okej, det viktiga är att låten inte är förlagd eller att du har ett skiv- och/eller ett förlagskontrakt.

Vad händer när jag skickat in min låt?

Efter att du skickat in din låt så granskar Musikguiden i P3: Osignats redaktion först att den uppfyller användarvillkoren (se nedan) om så är fallet går låten vidare till en musikalisk bedömning. Där låten bedöms utifrån sin musikaliska kvalitet och hur väl den passar in i P3:s musikpolicy. Hänsyn tas också till att skapa en så bred genrefördelning som möjligt bland låtarna. Uppfyller låten dessa kriterier så hamnar den under fliken ”Nya låtar” och har chansen att röstas in på listan. Eftersom vi får väldigt många låtar inskickade till oss varje vecka kan det ta ett par dagar innan du får ett besked om låten valts ut eller inte.

Får jag veta om min låt kommit med?

Alla som uppgett en korrekt mailadress får ett besked via mail, både om låten kommer med eller inte.

Kan jag skicka in flera låtar?

Du får skicka in hur många låtar du vill, förutsatt att alla uppfyller användarvillkoren (se nedan) dock kan man bara tävla med en låt åt gången. Om man skickat in mer än en låt så är det Musikguiden i P3: Osignats redaktion som väljer vilka låtar som addas och i vilken ordning utifrån den ovan nämnda musikaliska bedömningen.

Vilka låtar spelas i radion?

Varje torsdagkväll spelas ”Topp 10” från listan upp i Musikguiden i P3: Osignat dessutom spelar vi även upp 5 nya låtar som blivit adderade på hemsidan och som har chansen att röstas in på veckans lista.

Vilka låtar hamnar på ”Topp 20”?

De 20 låtar som får flest röster under en röstningsperiod (torsdagar kl 10:00 till och med tisdagar kl 23:59) hamnar på ”Topp 20”. Platserna 1-10 spelas dessutom i Musikguiden i P3: Osignat på torsdagarna i P3.

Hur länge får en låt ligga på listan?

En låt får som mest ligga 5 veckor i rad på ”Topp 10”. Efter fem veckor flyttas den över till vårt ”Arkiv” där det går att lyssna på låten och dela den med andra. Det står också att låten har spelats i Sveriges Radio P3.

Användarvillkor

Den som lägger upp en länk till musik och annat material (bild, namn/artistnamn och information om såväl låt som artist/upphovsman) intygar att Sveriges Radio därigenom får rätt att använda låten och materialet i Sveriges Radios verksamhet, t.ex. i sändning och/eller på webben, att låten och materialet får delas vidare samt att det finns samtycke från samtliga rättighetshavare till detta. Låten får inte vara förlagd, signad eller utgiven kommersiellt. Om så är fallet tas låten bort från nätforumet omgående.

© Copyright Sveriges Radio 2012 | Ansvarig utgivare: Lotta Mossberg | Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB - Oxenstiernsgatan 20 - 105 10 Stockholm - växel: 08-784 50 00 | Fler besöksadresser